Regeringen har ansvaret


Såld/avreglerad verksamhet

Igår skrev Dagens Nyheter om regeringens misslyckade politik för utförsäljning av offentligt ägd verksamhet. I den sammanställning som DN gjort av rapporter producerade av Riksrevisionen framkommer kritik av regeringen i form av att den brustit i tillsyn, att det saknats riskanalyser eller att styrningen har varit för passiv. Riksrevisor Claes Norgren säger …

Det har varit ett väldigt dyrt lärande. Totalt handlar det om flera miljarder.

Riksrevisionen har enbart granskat på vilket sätt som regeringen genomfört sin politik. Enligt deras rapporter har regeringen genomfört sina beslut i detta avseende på ett sådant sätt att den i onödan kostat medborgarna stora pengar. Det handlar inte om någon kritik av att politiken i sig genomförts.

Å andra sidan har det ingen betydelse. För regeringen har det handlat om att det endast kan komma gott av att låta det privata näringslivet ta över verksamhet som tidigare varit allmänt ägda. Det har inte funnits något intresse av att försvåra denna process. Intresset har endast handlat om att överföra statliga medel till det privata och vinstdrivande näringslivet.

Eventuella negativa effekter av politiken ses mest som olycksfall i arbetet men ändrar på intet sätt politikens riktning.

Länkar: dn.se, Aftonbladet ledare, di.se, di.se, Ekot, SvD, SVT

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 4 januari, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Regeringen har ansvaret.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: