Får inte ta ut avgifter för undervisningen


Under gårdagen meddelade regeringen genom utbildningsministern att, de så kallade, riksinternaten i framtiden ska erhålla samma ekonomiska villkor som alla övriga skolor. Jan Björklund säger att …

De får inte längre ta ut avgifter för själva undervisningen, men de får naturligtvis fortsätta ta ut avgifter för internatboende. Skolorna ska vara öppna för alla, oavsett föräldrarnas ekonomiska förhållanden. Det kan ju innebära att skolorna blir mer populära eftersom de blir tillgängliga för många.

Det verkar ju vara som en helt och hållet rimlig ståndpunkt. I denna fråga har jag ingen annan ståndpunkt än vad nu regeringen föreslår.

Länkar: dn.se, dagens arena, di.se, SvD, Ekot, Lärarnas Nyheter

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 10 december, 2013, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Får inte ta ut avgifter för undervisningen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: