Nelson Mandela har lämnat jordelivet


Ett sorgens budskap går runt Jorden. Sydafrikas store man Nelson Mandela har gått bort. För mig har Nelson Mandela varit symbolen för en person som trots att han motarbetats och fängslats av en förtryckande makt lyckats bibehålla mänsklig värdighet.

Exemplen är allt för många där tidigare frihetskämpar ganska snart utvecklats till maktfullkomlighet och egenintresse.

Nelson Mandela kommer att vara en person – ett namn – som kommer att leva länge i den mänskliga historien. Han kommer att stå som föredöme för en person som vill omvandla sitt land åt ett demokratiskt och människovärdigare håll.

Världen är i sorg!

Länkar: di.se, E-K, dn.se, vlt, SvD, Ekot, dn.se, etc, SvD, Ekot, di.se, dagens arena, di.se, dagens arena

Fler som skrivit: Helle Klein, Kulturbloggen

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 5 december, 2013, i Blandade funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Göran:

    ”Exemplen är allt för många där tidigare frihetskämpar ganska snart utvecklats till maktfullkomlighet och egenintresse.”

    Tack för att du kommit ihåg detta.

    Mandelas storhet kan inte ifrågasättas men jag är rädd för den tid som nu komma skall i Sydafrika, helt utan den levande Mandela som förskoningsmoment. Må han vila i frid!

%d bloggare gillar detta: