EU vill sänka ungdomsarbetslösheten


Igår rapporterade, bland annat, Ekot att EU beslutat att ge Sverige EU-stöd om 750 miljoner kronor för att bekämpa ungdomars arbetslöshet. Medlen går specifikt till tre regioner (av de åtta) som EU delat upp Sverige i. Där är ungdomars arbetslöshet högre än 25 %.

EU-pengarna förutsätter även svensk finansiering för att kunna betalas ut. Om än EU:s bidrag är högeligen välkommet finns därför risk för att pengar blir kvar i Bryssel. Den borgerliga regeringens detaljstyrda arbetsmarknadspolitik har ju inneburit att Arbetsförmedlingen lämnar åter stora pengar till statskassan av icke utnyttjade medel.

Men trots allt kan man ju inte annat göra än att buga och tacka EU för dess omsorger för Sverige. Låt oss hoppas att Sverige ser till att använda de extra anslag som vi erhållit.

Länkar: Ekot, Ekot, SvD, di.se, SVT, dn.se, SvD, SvD, dagens arena

Fler som skrivit: Markus Mattila, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 5 december, 2013, i Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: