Om fusk, dålig arbetsmiljö och usla arbetsvillkor


För några dagar sedan publicerades ett debattinlägg undertecknat av ett antal representanter för myndigheter, fackliga organisationer och arbetsgivare. De önskar att det införs en skydlighet för utländska företag som vill bedriva näringsverksamhet i Sverige att anmäla detta till berörda myndigheter. De skriver att …

Att känna till vilka företag som är verksamma i Sverige är en grundläggande förutsättning för all form av tillsyn och regelkontroll. Målet bör därför vara en anmälningsskyldighet som i så stor utsträckning som möjligt behandlar svenska och utländska företag på ett likartat sätt.

De påstår inte att utländska företag skulle vara mer benägna till att fuska än svenska företag. Men de menar att en sådan skyldighet att anmäla sig skulle underlätta för att konkurrens sker till lika villkor. Det finns alltid en risk för att fusk och oskäliga arbetsvillkor gror i skuggan där ingen granskning sker.

Jag ser inget särskilt orimligt i det som parterna föreslår.

Fler som skrivit: Martin Moberg

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 24 november, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om fusk, dålig arbetsmiljö och usla arbetsvillkor.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: