Bemanningsföretagen går till storms


För en tid sedan rapporterade Arbetsmiljöverket om oroande statistik som visar att anställda i bemanningsföretag löper större risk att drabbas av olycka. I sin rapport visade myndigheten på ett antal orsaker för att just bemanningsanställda löper större risk för olycka.

Organisationen Bemanningsföretagen har reagerat på Arbetsmiljöverkets resultat. Genom sin förbundsdirektör Henrik Bäckström meddelar man sin åsikt att Arbetsmiljöverket uppgifter bygger på felaktig statistik.

Bemanningsföretagen visar upp en reaktion av förnekelse snarare än av att sakligt diskutera de problemställningar som Arbetsmiljöverket pekar på i sin rapport. Myndigheten kritiserar såväl kundföretag som bemanningsföretag och fackliga organisationer.

Det är litet sorgligt att arbetsgivarnas organisation väljer denna linje. Det vore betydligt mer konstruktivt att sätta sig med samtliga berörda parter och diskutera hur man kan förbättra samordningen dem emellan.

Länkar: SvD, Arbetet, Arbetet

Fler som skrivit: Hans Uhrus

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 15 november, 2013, in Fackliga frågor and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. I bemanningföretagen är facken svagare på det så inom bemanningsföretag så hamnar de anställda hos olika arbetsgivare.
    Ständigt nya uppgifter gör att ovanan påverkar olycksstatistiken.
    På detta följer inte bemannningsföretagen fackliga uppgjorda
    Bemanningsföretag har tillkomit mycket på grund av att kunna avvika från det man mellan fack arbetsgivare förhandlat fram.

%d bloggare gillar detta: