Moderaterna vill sänka skatter


I ett debattinlägg ”avslöjar” Stefan Löfven och Magdalena Andersson priset för de skattesänkningar som Moderaterna vill genomföra.  Man har utgått från de beslut som Moderaterna tog på sin nyligen genomförda stämma. Huruvida inlägget kan kategoriseras som just ett avslöjande är väl något överdrivet. Det bör ju knappast vara en hemlighet att Moderaterna drivs av det allomfattande goda som de anser finns i sänkta skatter.

Det man kan hoppas på är att Socialdemokraterna blir tydligare i det ideologiska försvaret av den gemensamma välfärden och hur denna ska finansieras. De säger ju att …

Vi socialdemokrater är ärliga med vad vi vill göra med våra gemensamma resurser. Varje vuxen människa ska både ha plikten och möjligheten att arbeta efter sin förmåga. Det är därför vi vill bekämpa ungdomsarbetslösheten, och ta Sverige mot målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Vi vill minska klasserna i unga åldrar, investera i tidiga insatser och stärka lärarna för att vända resultaten i den svenska skolan. Och vi vill skapa en sjukvård som finns där för dig när du blir sjuk, och en äldreomsorg som är trygg och mänsklig när du blir gammal. Vi vet att investeringar i jobb, skola och välfärd kommer att göra mer för Sverige än Moderaternas skattesänkningsprojekt.

Jag hoppas att inlägget inte ger en bild av en kommande socialdemokratisk valstrategi. Att hellre prata om vad ”de vill” och att inte prata om vad ”vi vill”.

Jag vill se ett tydligt ideologiskt val där vi (eftersom jag faktiskt är socialdemokrat) hellre pratar om de utmaningar och lösningar vi ser på framtidens utmaningar. Då gör det inget att vi blir tydligare om hur skatter ska användas.

Länkar: SvD, dagens arena

Fler som skrivit: Roger Jönsson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 5 november, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. ”Vi vill minska klasserna i unga åldrar, investera i tidiga insatser och stärka lärarna för att vända resultaten i den svenska skolan. ”

    Alltså: ÄNNU mera ”Wernesson- och Persson-pengar och kunskapsmiljarder” som tidigare inte lämnat något spår av kunskapsförbättringar. Detta är helt fel väg! Det är undervisningsmetodiken det är fel på! Kolla Finland, Sydkorea eller andra länder istället. Skolan skall tas på ALLVAR! Betyg från ettan är en bra början. Fortsätt gärna med hemläxor som avkrävs och rättas. MVH

%d bloggare gillar detta: