Få bort vinstintresset ur ekvationen


I ett debattinlägg i Aftonbladet ber Yvonne Ruwaida, Mats Pertoft och Jabar Amin om ursäkt för hur friskolereformen utvecklats. De menar att de ville ha en annan utveckling än vad det har blivit. De skriver att …

Till barn som bråkar brukar man säga att det inte är vem som gjorde fel först som är det viktiga, utan vem som är beredd att göra rätt först. Vi och Miljöpartiet är villiga att erkänna. Vi gjorde fel. Friskolereformen drev åt ett håll vi aldrig kunnat räkna med. Nu gäller det att göra rätt. Och i detta måste ligga att få bort vinstintresset ur ekvationen.

Det är ett modigt och öppenhjärtigt inlägg som Miljöpartiets representanter har presterat. Det ska de ha all heder för. Det verkar som om Miljöpartiet med detta inlägg har positionerat sig nära den socialdemokratiska ståndpunkten.

Det viktiga nu är att göra god utbildningspolitik och verka för att minska utbildningsklyftorna i den svenska skolan.

Länkar: Aftonbladet debatt, dagens arena, SVT, dagens arena

Fler som skrivit: Helle Klein

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 5 november, 2013, i Politiska funderingar, Utbildningspolitik och märkt , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. De har visat en mänsklig sida i stället för att påstå sig vara stridshingstar. Dags att sadla av hingsten, ställa honom i stallet och gå tillsammans med andra människor. Vi borde kunna närma oss varandra med ett språk som ger näring åt våra goda mänskliga egenskaper och att strida är väl inte en av de vackraste. Att vara envis, viljestark och alltid minnas att vi hör ihop och därför bör tänka mycket på vad vi gör mot och med varandra bygger en inre styrka som gör oss mjuka och följsamma, redo att dansa och sjunga. Frisk luft, sol, regn o dans o sång. Förlåt, mitt namn är plåt sa stridshingsten och skakade på sin rustning när ett mänskligt förlåt fyllde hela horisonten och lyste upp en väg vi kan färdas tillsammans på.
  Nej, jag är inte religiös – jag bara vet vad som krävs i ens inre för att överleva den infernaliskt korkade politik som förts under ett antal ohyggligt eländiga år medmänskligt sett.
  Det är ingen utopi att vi ska kunna glädjas med varandra och lägga tiden på att värna om det finkänsliga i livet.

 2. Ställt sig nära Socialdemokratin, de har ställt sig nära vänsterpartiet! Socialdemokraterna och er skolpolitiske talesman är ju för ett fortsatt vinstuttag och även att riskkapitalister ska få äga skolan. Därför röstar jag på V i det kommande valet istället för S.

  • Göran Johansson

   I denna fråga står FP närmare S än VP. FP är emot riskkapitalister – men de motsätter sig vinstförbud.

%d bloggare gillar detta: