Inte nöjd med alliansens politik


Inte nöjd med politiken

Dagens Industri har intervjuat Sverker Martin-Löf, industriman och styrelseproffs, om den svenska näringslivspolitiken. Det visar sig att han inte är riktigt nöjd med tingens ordning. Han säger bland annat att …

När de börjar kalla Svenskt Näringsliv för ett särintresse blir det väldigt tråkig stämning. I industrin finns ett stort utbud av enkla jobb. Men vad gör man? Sänker krogmomsen för att stimulera tillgången på enkla jobb i storstäderna, men ingenting för att industrin ska få tillbaka sin investeringsvilja. Det är lite attityden att det här ändå är på avveckling.

Det ligger säkert något i det. Fredrik Reinfeldt meddelade ju på fullt allvar i Davos att den svenska industrin praktiskt är borta. Det är verkligen något oroande över en sådan brist på verklighetsuppfattning. Regeringens arbetsmarknadspolitik har verkligheten mest handlat om att stimulera fram låglönearbeten. Den konkurrensutsatta industrinäringen har man lämnat därhän.

Jag förstår den frustration som finns i det svenska näringslivet.

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 3 november, 2013, in Fackliga frågor, Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Inte nöjd med alliansens politik.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: