Ryanairs piloter kräver förhandling


Vill inte förhandla med facket!

Representanter för Ryanair Pilot Group (RPG) krävde vid ett offentligt framträdande igår att få förhandla med Ryanairs VD Michael O’Leary.

Organisationen säger att de idag representerar fler än hälften av företagets piloter. De kräver därför att Michael O’Leary respekterar ett offentligt avgivet löfte att möta facket om de skulle ha stöd hos fler än 1 601 piloter.

Problemet som RPG har är dock att de har svårt att visa att de verkligen representerar som många piloter som de säger göra. RPG säger att piloterna av rädsla för att förlora sina anställningar inte vågar organisera sig en i facklig organisation. De offentliga representanterna är anställda i andra företag.

Detta förhållande gör det lätt för Ryanair att säga att man inte behöver möta RPG i några som helst möten eller förhandlingsliknande träffar.

Därför krävs det att människor väljer bort detta företag. En person som i andra sammanhang anser kollektivavtal och fackliga rättigheter som viktiga borde välja att resa med andra företag än Ryanair.

Jag kommer inte att resa med detta flygbolag!

Länkar: SvD

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 oktober, 2013, i Fackliga frågor och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ryanairs piloter kräver förhandling.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: