Om sänkt statlig skatt


De röd-gröna partierna fortsätter att planera för att stoppa regeringens förslag att höja brytpunkten för när statlig skatt ska tas ut. Partierna räknar med att genomföra ett initiativ den 21 november. Omröstning i kammaren sker sedan under december månad.

Partierna tar förra veckans debacle med viss ro. Som Fredrik Olovsson säger till Dagens Nyheter …

I sak ändrar det som hänt ingenting. Det var ju dessutom ett beslut som regeringen sagt att den inte skulle hörsamma. På det sättet är läget detsamma.

Fredrik hoppas att regeringspartierna ska förstå budskapet och på egen hand dra tillbaka sitt förslag. Det är väl inte särskilt troligt att det kommer att ske. Regeringen kommer säkert att låta frågan köras i botten hellre än att på egen hand dra tillbaka det.

Jag förutsätter att socialdemokraterna kommer att säkerställa att alla röstande befinner sig på plats när frågan slutgiltigt ska avgöras. Ett ytterligare misslyckande som det som skedde förra veckan skulle ju inte se bra ut. Framför allt inte året före allmänna val.

Länkar: dn.se, di.se, dagens arena, SVT, dn.se

Fler som skrivit: Mario Matteoni

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 oktober, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Anders Nilsson

    (s) förstör sitt eget regelverk. Utan att sätta ett annat i stället.

%d bloggare gillar detta: