Vådan av försenad ankomst


Igår skulle Riksdagen rösta om ett utskottsförslag gällande regeringens förslag att höja brytpunkten för när statlig skatt ska tas ut. En majoritet hade i Finansutskottet beslutat att föreslå att Riksdagen skulle begära att regeringen drar tillbaka förslaget. Under torsdagen skulle man i kammaren rösta om utskottets förslag. En majoritet borde ha bifallit de röd-gröna partiernas utskottsförslag.

Till allas förvåning röstade en majoritet av Riksdagens närvarande ledamöter emot utskottsförslaget. Det visade sig i efterhand att Vänsterpartiet missat att föra upp Jonas Sjöstedt på kvittningslistan. Värre var att två av de socialdemokratiska ledamöterna anlände försenat till kammaren.

Det är verkligen högst genant att två socialdemokrater missade att delta i denna viktiga omröstning. Det är, trots allt, en fråga där man satsat en myckenhet av prestige.

Jag hoppas att förseningen inte var planerad för att komma ur diskussionen om budgetreglerna.

Nåväl, tydligen finns det en möjlighet att återkomma i frågan i november. Vi får väl se vad som sker då.

Länkar: dn.se, Ekot, di.se, SvD, SVT, di.se, di.se, dagens arena, SvD, Ekot, SVT, di.se, di.se, SvD

Fler som skrivit: Monica Green, Ulf Bjereld, Peter Högberg, Peter Johansson, Johan Westerholm, Martin Moberg, Lena Sommestad, Martin Moberg, Den sjätte mannen

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 25 oktober, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. 7 kommentarer.

 1. Tror denna försening gör att folket i större omfattning får info vad det handlar om.
  Nämligen att en miljon högavlönade får sänkt skatt med ca: 250 kr i månaden i snitt.

  Detta samtidigt som sjuka, arbetslösa inte får så pass i ersättning att de kan betala till en hyra och mat.

  Tror denna miss ger snarare fördel än nackdel att slopa denna brytpunktshöjning.
  att man dessutom hörde applåder är lika groteskt som när man applåderade mot försämrad sjukförsäkring 2008.

  Jag hoppas verkligen det applåderas rejält i riksdagens kammare när någon förespråkar höjda socialförsäkringar och att taket lyfter av applåder när dessa klubbas för en rejäl höjning.

  Om det sedan kallas höjda bidrag eller vad nu högeregoisterna vill kalla det, skit samma bara sjuka, arbetslösa får mer och egoisterna tvingas betala det.

 2. Anders Nilsson

  Skott i foten på ett annat sätt: (s) i minoritet kan glömma keynesiansk efterfråge-
  politik. Alla höjningar av socialförsäkringsnivåerna med underbalanserad budget
  kommer de borgerliga och SD att radera ur budgeten. T ex. Lustigt att flera bloggare
  inte tillåter kommentarer i just denna fråga. En så försmädlig voteringsförlust svider.

 3. Lite om annat men som kanske ändå hör till den omröstning som skedde.
  Tänk att så fort borgarna roffar åt sig som när sjukskrivningslagen klubbades, och nu när brytpunkten klubbades för höjning då Applåderar man villt.

  Men om nån krona (vilket aldrig skett sedan före 2006 utan enbart tvärtom) skulle gå till de arbetslösa eller sjuka. då gråter man blod och skriker , sparkar och är ilskna.

  Reinfeldt skriker om förtidspensionärer, men vad han gjorde med dem omtalar han inte.
  Självklart var sossarnas politik att förtidspensionera folk som idag är skickade till socialbyrån eller förnedras i FAS-3 där andra får 5000 kr/ mån för att plåga dem.
  Vad är humanare. Tänk efter!

  Det finns bara ett ord för Reinfeldt han visar tydliga tecken på ren och skär ondska.

  Varför vill politiken samhällets svaga illa.
  sedan man minns har man hört talas om fattiga i Världen
  och hur den ska bekämpas.
  Idag sker ingen bekämpning tvärtom en allt mindre grupp tar för sig mer och mer och allt fler lämnas i sticket.

  Människans egoism och underutveckling kommer på sikt förgöra både människan och kanske t.o.m resten av Jordens olika arter.

  Utfiskning, skogskövling, mineralrofferi.
  klimatpåverkan. konumstionshysteri ,

  Att sedan folk drabbas av konsumtionsångest är enbart positivt.,
  http://www.dn.se/kultur-noje/tv-kronika-konsumtionsangest/
  citat:

  ”Arbetarna som färdigställer allt detta kommer från hela Asien och luras till Dubai av människosmugglare som lovar dem kontrakt och fasta månadslöner. När de väl är där tas de ifrån sina pass och uppehållstillstånd, sätts att bo i baracker med femtio personer i samma rum och tvingas till arbetspass på 13-15 timmar om dygnet. Varje dag dör två arbetare och liken ligger kvar på bygget i upp till tio dagar. Var fjärde dag begår en arbetare självmord. Man kommer att tänka på egypterna och deras pyramider. Det här är det moderna slaveriets sanna ansikte.”

 4. Det har blivit någon slags ”Jubel i busken” för regeringen i riksdagen varje gång de lyckas få i genom sina förslag.Minns väl hur skadeglädjen utspelades med stående applåder när försämringarna i sjukförsäkringen genomfördes.Har aldrig någonsin sett något sådant märkligt beteende i riksdagen tidigare…måste vara något medfött högersyndrom!

 5. Det konstiga är att exakt samma människor gör anspråk på att få styra landet efter nästa val! Jag hade mycket högre tankar om Damberg i alla fall … Hur vill de kunna inbilla väljarna nu att de är regeringsdugliga?

  Det som är ännu konstigare att de flesta på s-bloggarna tycks vilja svälja detta utan att lägga märke till det. Ingen större debatt kring detta. Inte heller Löfven & co har hört av sig.

  Tycker inte du att tecken på så här stor inkompetens borde få konsekvenser inom s? Skall dessa människor kunna stå på valsedlarna? MVH

%d bloggare gillar detta: