Moderata kval i skattefrågan


Innan helgen meddelade rikets statsminister att han inte önskar få med ett löfte om ytterligare skattesänkningar i alliansens valprogram. Det visade väl att han känner trycket från den svenska opinionen. Den har börjat ta till sig budskapet om att allt inte står väl till i den svenska välfärden.

Å andra sidan meddelade finansminister Anders Borg att ytterligare skattesänkningar fortfarande måste vara en ambition för en borgerlig/moderat regering. Som han säger kan det ju uppkomma möjligheter oförhappandes under mandatperioden att finansiera sänkt skatt. Men som han sade till den församlade presskåren …

… vi måste vara tydliga mot väljarna att vår bedömning är att reformutrymmet under nästa mandatperiod är begränsat och att vi måste komma tillbaka till en procents överskott.

Det troliga blir väl att alliansen kommer att meddela väljarkåren att man (för tillfället) avstår från att lova sänkta skatter. Det handlar dock bara om taktik för att inte riskera att förlora röster. De borgerliga partierna står ju för idéen att endast gott kan komma ur sänkta skatter. Vid ett eventuellt omval kommer de att ta varje chans som uppkommer att sänka skatter och därmed urholka finansiering av den gemensamma välfärden.

Länkar: SvD, SVT, di.se, di.se, dn.se, Ekot, Ekot, SvD, SvD, dn.se, SvD

Fler som skrivit: Alliansfritt SverigeÅsa-Pia Järliden Bergström

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 22 oktober, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Moderata kval i skattefrågan.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: