Bonuslön höjer inte jobbprestationen


Ingen motivationshöjare

Dagens Industri rapporterar att …

… en känsla av tillfredsställelse och glädje i jobbet, en bra relation till arbetskamrater och rättvis behandling av chefen är ett bättre sätt att få ut mer av medarbetarna.

Tidningen har läst en artikel i den brittiska tidningen ”The Telegraph” som handlar om vad som motiverar anställda. Det visar sig, enligt en undersökning, att det är viktigt att tycka om sitt jobb och att ha roligt på arbetet tillhör det som är viktigast. Många ansåg det vara viktigt att få en bra och rättvis behandling av sin chef. Mindre viktigt verkar det vara att erhålla höga bonusar som motivation för sitt arbete.

Charles Elvivd på ILM (som genomfört den undersökning som The Telegraph skrivit om), säger att …

Det låter så enkeltmen något så grundläggande som att få höra ”bra jobb med den där rapporten” kan vara ett verkligt lyft för en anställds självförtroende och ge en känsla av stolthet och tillfredsställelse.

Oj …

… jag undrar …

… är Svenskt Näringsliv och bankledningarna informerade om detta?

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 22 oktober, 2013, in Fackliga frågor and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Bonuslön höjer inte jobbprestationen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: