UD ska inte ha ansvaret för biståndet


Borde inte ansvara för biståndet

Svenska Dagbladet rapporterar att Diakonia, LO-TCO Biståndsnämnd, Forum Syd, MyRight, Svenska naturskyddsföreningen och Svenska missionsrådet kräver att Utrikesdepartementet ska fråntas ansvaret för att betala ut biståndsmedel. Bo Forsberg, generalsekreterare på Diakonia, säger att …

Vår hållning har varit att UD förmodligen inte ska hantera biståndspengar. Vi har ett statligt verk som har kompetens att sköta de här sakerna och därför borde man ge dem uppdraget.

Kravet kommer efter rapporteringen om UD:s bristande rutiner när det gäller utbetalning av biståndspengar. Biståndsminister Hillevi Engström skriver i ett e-postmeddelande till tidningen att regeringen kommer att utreda denna fråga.

SIDA har för sin del meddelat att de är beredda att ta över ansvaret.

Tydligen har problemen funnits länge inom utrikesdepartementet. Det är väl förmodligen på tiden att man utreder frågan. Det är klart att det är otillständigt att det verkar vara så dålig kontroll på hur pengar betalas ut.

Länkar: SvD, SVT, di.se, SvD, SvD, SVT, dn.se, Ekot

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 20 oktober, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för UD ska inte ha ansvaret för biståndet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: