Moderaterna – en elefant utan snabel?


I en intervju i Dagens Nyheter meddelar Bo Lundgren, förutvarande partiordförande (M), att det inte är någon skillnad mellan hans parti och det parti som leds av Fredrik Reinfeldt. Som den grafik som DN tagit fram finns det fog för Bo Lundgrens analys. Den enda skillnaden mellan de två är ju att de nya(?) Moderaterna har lyckats paketera sina förslag på ett sådant sätt att väljarna har köpt politiken.

I helgen ska den moderata partiledningen sälja in budskapet att man (för tillfället) inte ska gå fram med ytterligare skattesänkningar till sina stämmoombud. Det kommer säkert att gå vägen. Partiets företrädare är nog inte dummare än att de inser att de av valtaktiska skäl behöver prata tystare om ytterligare skattesänkningar.

Flera undersökningar har ju visat att socialdemokraterna idag har större förtroende i frågor som berör den offentliga välfärden. Det handlar om frågor som kräver offentlig finansiering. Moderaterna har förstått budskapet. Det är inte lika lätt att sälja in förslag om ytterligare skattesänkningar.

Moderaternas ändrade språkbruk borde öppna upp för Socialdemokraterna att prata tydligare om välfärdens kärna och hur den ska finansieras. Det gäller för den politiska oppositionen att hålla isär det politiska gapet för att fortsätta kunna visa på skillnaderna mellan den borgerliga regeringen och socialdemokraterna.

Det kan annars bli väldigt trångt och otydligt i den politiska mitten.

Länkar: dn.se, Aftonbladet, Aftonbladet, SvD, SvD, SvD, di.se, Arbetet

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 17 oktober, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Moderaterna – en elefant utan snabel?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: