Qatar – en skurkstat


#stopFIFAdeaths

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson (Kålle), tillsammans med Byggnads ordförande  Johan Lindholm och IF Metalls förbundssekreterare Monika Teodorsson, träffade under tisdagen representanter för Sveriges Fotbollförbund och Sveriges Paralympiska Kommitté.

De fackliga representanterna informerade om under vilka villkor som de anläggningar byggs där fotbolls-VM 2022 ska genomföras. Karl-Petter Thorwaldsson sade att …

Uppskattningsvis dör en person varje arbetsdag i samband med arenabyggena.

Kålle menade också att idrottsrörelsen borde ställa krav på bättre arbetsvillkor och arbetsmiljö vid arenabyggen. Världsfacket driver för sin del en kampanj för att FIFA ska ompröva sitt beslut om att låta Qatar vara värd för fotbolls-VM 2022. Du kan också ställa krav på bättre villkor för de som arbetar i Qatar här.

Det finns all anledning att kräva att Qatar inte ska få genomföra fotbolls-VM 2022.

Länkar: Arbetet, SvD, Ekot, dn.se, dn.se, SVT, Fastighetsfolket, Arbetet

Fler som skrivit: Peter Högberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Johan Westerholm

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 16 oktober, 2013, in Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Qatar – en skurkstat.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: