Om att tydliggöra politiska skiljelinjer


20131016-101156.jpgDagens Nyheter har intervjuat LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson (Kålle). Diskussionen handlar om det kommande valet till Sveriges Riksdag. Kålle oroar sig över att den socialdemokratiska strategin att fånga upp medelklassväljarna gör att frågor som berör LO-förbundens medlemmar försvinner ur debatten.

Karl-Petter är också kritisk till socialdemokraternas inställning till skatter. (S) är, i och för sig, kritisk till det femte jobbskatteavdraget men kommer att acceptera det vid ett genomförande. Det innebär en otydlighet i förhållande till väljaropinionen vilket de borgerliga partierna utnyttjar. Kålle säger till tidningen att …

Socialdemokraterna måste ta sådan höjd för skatteintaget att det räcker för de satsningar som våra medlemmar efterfrågar. Våra medlemmar vill ha rejält med nya resurser till sjukvården, skolan och en höjd a-kassa

Många av de frågor som berör medlemsgrupperna inom LO-förbunden kräver en tydlig finansiering. Därför är det viktigt att Socialdemokraterna funderar över sin position när det gäller skattepolitiken.

Det är bra att LO lyfter dessa frågor. Det är angeläget att man tydliggör skillnaderna mellan socialdemokraterna och de borgerliga partierna. Det handlar om att kunna mobilisera LO:s väljargrupper till att rösta för ett socialdemokratiskt eller röd-grönt alternativ till den borgerliga politiken. Det handlar också om att arbetargrupperna inte ser SD som ett alternativ. Det skulle, i första hand, gynna och främja en ny borgerlig regering.

Fler som skrivit: Peter Högberg, Martin Moberg

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 16 oktober, 2013, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om att tydliggöra politiska skiljelinjer.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: