35-åriga Florentina var för gammal


För gammal för jobbet

Tidningen Dagens Arbete har tidigare skrivit om Florentina Ichert. Hon fick besked av företaget Adecco att hon var för gammal för det arbete hon sökte och var fullt kompetent för. Orsaken var att företaget endast ville anställa ungdomar upp till 25 års ålder. För dessa personer får man nämnligen rabatt på de sociala avgifterna.

Eftersom Florentina är medlem i IF Metall har hon fått hjälp att stämma företaget för åldersdiskriminering. I måndags var fallet uppe till förberedande behandling i Arbetsdomstolen. Företaget erkänner sakförhållandet men anser att staten genom sin lagstiftning godkänt de undanträngningseffekter bestämmelsen får. IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic säger dock att …

Vi kan inte acceptera att människor sorteras bort på grund av sin ålder på det här viset. Därför går vi vidare och det blir en huvudförhandling i början av mars.

IF Metall gör rätt i att driva denna fråga. Det är viktigt att få frågan prövad rättsligt. Jag utgår förstås ifrån att Arbetsdomstolen kommer att döma företaget till att ha diskriminerat Florentina enbart på grund av hennes ålder.

Länkar: da.se, SvD, Arbetet

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 9 oktober, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. bra artikel, är det sorgligt att se att diskriminering fortfarande existerar idag …

%d bloggare gillar detta: