Ryanair bötfällda


Ääeehh, fackföreningar!

Det rapporteras att det irländska flygbolaget Ryanair i fransk domstol dömts för att ha brutit mot landets lagstiftning. Enligt en fransk förordning ska nämligen alla flygbolag, som har en bas i Frankrike, omfattas av landets arbetslagstiftning.

Ryanair har valt att inte följa den franska lagstiftningen då man hävdar att denna är i strid med EU-lagstiftning. Bolaget har tydligen i förväg aviserat att man kommer att överklaga ett negativt domstolsutslag. Det troliga är väl därför att domstolsprocessen fortsätter och kanske slutar på EU-nivå.

Ryanair kommer säkert att göra allt de kan för att kringgå nationella bestämmelser och avtal som på något sätt gynnar arbetstagares intressen. Företaget kommer som ett Walmart motsätta sig facklig organisering bland sina anställda.

Jag kommer att välja bort Ryanair i alla de fall jag avser att flyga någonstans. Du kan göra detsamma!

Länkar: SvD, di.se, Arbetet, TCO-tidningen, Kollega

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 3 oktober, 2013, in Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Ryanair bötfällda.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: