(S)atsning på utbildningen


Socialdemokraterna aviserar en omfattande ekonomisk satsning på att utveckla den svenska skolan. Viktiga delar i paketet handlar om att minska klasserna för de yngsta eleverna och en satsning på att utbilda fler förskolelärare. Paketet är ju inte okänt utan har sitt ursprung i de förslag som diskuterades på den socialdemokratiska kongressen i våras.

Partiet vill avsätta drygt 4,5 miljarder kronor mer på att utveckla skolan än vad den borgerliga regeringen förmår. Det ligger helt i linje med klassisk socialdemokratisk politik att utveckla skola och utbildning. Man vill att fler elever ska ta sig igenom sin utbildning med godkända betyg.

Det framförs dock kritik mot att satsningen förutsätter lärare som inte finns idag. Det är förstås en rimlig ståndpunkt att ta till sig. Det är klart att jag inte har något att invända emot de mål som mitt parti satt upp. Mindre klasser för de yngsta eleverna är en viktig förutsättning för att alla elever ska få en bra start i skolan. Men det kommer ju att krävas duktiga och engagerade lärare för att klara det målet.

Länkar: dn.se, di.se, SVT, SVT, dagens arena

Fler som skrivit: Monica Green, Martin Moberg, Roger Jönsson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 september, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det är verkligen trist att se hur S och LO har så täta band.
    När skall det bli skilsmässa?

%d bloggare gillar detta: