Regeringen predikar ensam jobbskatteavdragets förträfflighet


Susanne Ackum

Svenska Dagbladet rapporterar från ett seminarium som SNS arrangerade om höstbudgeten. Enligt artikeln var representanten för regeringen, Susanne Ackum, den ende som framhöll det goda med det femte jobbskatteavdraget.

Övriga närvarande, ekonomer och representanter för olika organisationer, ville hellre se olika typer av andra satsningar.

Det verkar som om regeringen blir allt mer ensam om att predika det förträffliga med ett femte jobbskatteavdrag. De flesta övriga verkar se det som inte regeringen inte vill se – att det stundar sämre tider.

Den huvudsakliga anledningen för regeringen att, trots allt, gå fram med ett ytterligare jobbskatteavdrag stavas r-i-k-s-d-a-g-s-v-a-l. Regeringen hoppas att detta valfläsk ska locka tillräckligt antal väljare att fylkas runt allianspartiernas valsedlar så att man kan bli omvalda.

Länkar: SvD, Aftonbladet ledare, di.se

Fler som skrivit: Håkan Svärdman

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 25 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. ”De ”… ville hellre se olika typer av andra satsningar”. Men VILKA????? Vilka KONKRETA förslag har de?

    Också sossarna driver på ”utbildning” men vem är det i Sverige som VERKLIGEN vill och som idag INTE KAN (vidare)utbilda sig? Det finns ju alla möjliga kurser på alla nivåer och studiemedel därtill.

  2. Göran: De misslyckas för att de skiter i skolan.

%d bloggare gillar detta: