Om en satsning på innovation


Vi kan vara väldigt starka om vi samverkar

Socialdemokraterna har presenterat en omfattande satsning på investeringar i innovationer. Förslaget kommer att finnas med i den kommande socialdemokratiska budgetmotionen. Förslaget innebär satsningar fördelade under två punkter:

  • Sammanlagt 2 miljarder kronor avsätts för strategiska samverkansprogram tillsammans med näringslivet under 2014 till 2018.
  • 2 miljarder kronor avsätts till en fond för finansiering i tidiga skeden.

Till punkterna ovan kommer ett förslag om bildandet av ett nationellt innovationsråd direkt underställt statsministern. Det presenterade programmet ligger väl i linje med vad som partiet omtalat tidigare. Det handlar om ganska traditionell socialdemokratisk politik om statliga satsningar på att stödja avancerad forskning och utveckling. Jag gillar detta.

Länkar: Ekot, di.se, SVT, di.se

Fler som skrivit: Martin Moberg, Peter Högberg

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 25 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om en satsning på innovation.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: