Bistånd ska gå till bistånd


Ett biståndsprojekt

Ekot avslöjade under tisdagen att förutvarande biståndsminister Gunilla Carlssons lön under fyra år betalades ur biståndsbudgeten. Utrikesminister Carl Bildt ser inget upprörande med detta. Snarare verkar han anse det som fullt rimligt och naturligt. Andra anser att detta förfarande strider mot svensk förvaltningspraxis.

För min del håller jag med Stefan Löfven när han säger att …

Jag tycker att det är helt fel. Bistånd ska gå till bistånd, främst fattigdomsbekämpning, och inte till statsrådslöner. Det säger sig självt.

Men det handlar väl om att Moderaterna gärna nallar på biståndsbudgeten för andra ändamål. De vill ju i grunden minska på anslaget till denna typ av verksamhet. Då är det ju lätt att, utan större samvetsbetänkligheter, använda pengarna till annat.

Länkar: Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, dagens arena, dn.se, dn.se, di.se, SVT, SvD, di.se, Publikt

Andra som skrivit: Ulf Bjereld, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Badlands Hyena, Peter Johansson, Leine Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 25 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

 1. Det handlar i detta fall om ren stöld.- Men högern är ju van hålla på så. Se bara hur mycket de stulit från både sjukförsäkring, a-kassa.

  Tycker faktiskt detta är ett tydlig brott där fängelse borde vara
  för grov stöld borde vara straffet.
  Men det verkar som Moderaternas Ministrar klarar sig genom att skynda sig avgå innan
  upptäckten är gjord.

  för 20 miljoner skulle de pengarna räddat många liv. Nu har man o princip mördat folk när tänkt bistånd använts till annat.
  men så gäller även sjukas, försäkring när utförsäkring skett. Fall där folk tagit livet av finns nämt i media .Ansvariga är ju Alliansen

%d bloggare gillar detta: