En satsning på utbildning


Ett vägval om studier

Socialdemokraterna aviserar en, jämfört med regeringen, större satsning på utbildning. Man vill få till 10.000 fler platser på högskolor/universitet och 6.000 fler platser till yrkeshögskola.

Särskilt betydelsefull känns, för min del, satsningen på yrkeshögskoleplatser. Detta handlar om utbildningar som genomförs i samverkan med näringslivet och därför bättre utgår från reella behov av arbetskraft.

Den satsning som (S) föreslår skulle kosta 1,5 miljarder kronor om man fick möjligheten att genomföra sin politik. Den (S)-märkta budgetmotionen innebär att man redovisar ett alternativ till regeringens ensidiga satsning på ett femte jobbskatteavdrag. Magdalena Andersson säger att  …

Det vi gör i den här budgetmotionen är att visa hur vi tycker att till exempel hur pengarna till det femte jobbskatteavdraget hade kunnat användas i stället.

Satsning på utbildning är verkligen en strategisk satsning på framtiden. Det är bra att socialdemokraterna visar på högre ambitioner i denna fråga än vad den borgerliga regeringen orkar med.

Länkar: Ekot, di.se, SVT, Ekot, dn.se

Fler som skrivit: Martin Moberg, Ola Möller

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 21 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för En satsning på utbildning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: