Välfärden har blivit sämre


Det har blivit sämre!

SVT har låtit SIFO genomföra en opinionsundersökning kring svenskarnas syn på hur välfärden har utvecklats sedan 2010. Domen är klar och tydlig.

En majoritet av de tillfrågade anser att det har blivit sämre. Även borgerliga sympatisörer anser att välfärden har blivit sämre under de gångna åren. SVT sammanfattar undersökningen som att …

När det gäller sjukvården svarar 60 procent i undersökningen att det blivit sämre eller mycket sämre, detsamma när det gäller det sociala skyddsnäten (exempelvis a-kassa och socialbidrag). När det gäller skolan anser 57 procent att det blivit sämre eller mycket sämre.

Göteborgs-Posten bad genom SIFO 1.000 personer svara på frågan om ”Vinst skall inte tillåtas inom skattefinansierad vård, skola och omsorg”. 58 % av de svarande tyckte att det är ett mycket bra eller ganska bra förslag.

Beroende på vilken vikt diskussionen om de allmänna välfärdssystemen får i den politiska diskussionen i den kommande valrörelsen kan ju frågan bli en valvinnare för de röd-gröna partierna.

Länkar: SVT, gp.se, SVT, di.se, dn.se, di.se, dn.se, SvD

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige, Ola Möller, Pia Bernthling

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 16 september, 2013, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Om nu värlfärden (inkl sjukvården) har blivit SÄMRE, så som ovan antyds, hur kommer det sig då att vår genomsnittliga livslängd fortsätter att ÖKA, år efter år? Kan någon förklara?

%d bloggare gillar detta: