Sverige räcker till för oss alla


I Aftonbladet och Expressen publicerades i fredags ett upprop som manar till att stå emot fördomarna som florerar. Uppropet inleds som följer …

Det blåser en farlig främlingsfientlig vind över Sverige. Den tränger sig in i våra vardagssamtal. Den är högljudd i den offentliga debatten. Men tystnad är inget svar. Idag börjar vårt upprop för det Sverige vi vill leva i.

Nu höjer vi våra röster för ett Sverige för oss alla. Det land vi tror på, och den tolerans och mångfald som bäst av allt klarar nuets och framtidens utmaningar.

Vi är 489 undertecknare idag. Vi blir fler hela tiden. Namninsamlingen och en rad andra aktiviteter startar idag och kommer att pågå. I veckor, i månader och år om så behövs.

Gör som vi – skriv på för ett Sverige för oss alla!

Uppropet kan du skriva på här! Jag har gjort det!

Länkar: Aftonbladet, Expressen, di.se, SVT

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 15 september, 2013, in Blandade funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. På vilket sätt skulle en fortsatt stor flyktinginvandring göra att vi ”bäst klarar av nuets och framtidens utmaningar”? Varför ska man skriva på ett upprop baserat på falska förespeglingar? Jag förstår att samhällseliten gör det – de måste för att behålla sina gynnade positioner. Men vad har gemene man att tjäna på folkutbytespolitiken?

%d bloggare gillar detta: