Om partifinansiering


20130909-084154.jpg
Jag har under min ”kortsemester” något följt rapporteringen kring det nyligen lagda förslaget om partifinansiering. Flera remissinstanser har kritiserat förslagen och i något fall ansett dem vara ett ”hafsverk”. De borgerliga partierna har också i sina remissvar kritiserat förslagen.

Eftersom det därmed inte verkar finnas stöd för förslagen kring partifinansiering måste arbetet göras om. I alla fall om regeringspartierna, framför allt Moderaterna, menar allvar med att man vill införa en sådan lagstiftning.

Det är den sittande regeringen som har ansvar för lagstiftningsprocessen. De hade som (förment?) mål att lagstiftning skulle finnas på plats lagom inför de allmänna val som sker under 2014. Det är regeringen, genom justitiedepartementet, som hållit i taktpinnen och det är den som lagt det förslag som regeringspartierna nu menar inte håller måttet. Mikael Damberg (S) säger att …

– Jag kan inte komma på ett liknande ärende där regeringen har tagit fram ett förslag och sedan inte ställt sig bakom det. Här har man brustit i de interna processerna.

Socialdemokraterna ställer nu ultimatum. Om inte regeringen innan den 15 oktober lämnar en proposition i frågan så kommer man att agera genom ett utskottsinitiativ. Syftet är att få till stånd lagstiftning senast till april 2014 (och innan val sker till EU-parlamentet).

Det är tydligt att turerna kring detta kommer att fortsätta.

Länkar: Aftonbladet ledare, dagens arena, dn.se, Arbetet

Fler som skrivit: Martin Moberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Alliansfritt Sverige

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 9 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om partifinansiering.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: