En fråga om medmänsklighet


20130908-104346.jpg
På Aftonbladets debattsida har det publicerats en stark artikel om de svårigheter som barn med neuropsykiatriska funktionshinder står inför. I artikeln, som ett stort antal kulturpersonligheter skrivit under, skrivs om hur många kommuner tar bort det stöd som elever med neuropsykiatriska funktionshinder behöver. De skriver att …

Den absurda lek, som politikerna ägnar sig åt, och som de kallar inkludering är ett exempel på hur våra folkvalda visat sig leva i en fantasivärld. Vi hoppas att det är ett symptom på önsketänkande och inte på det värre alternativet: ett cyniskt sätt att dölja en besparing på barn med alltför kostsamma funktionshinder. Kostnaderna har skenat. Lagen tvingar oss inte att vara så generösa försvarar sig politikerna.

Vi säger: Då är det fel på lagen. Den enda mänskliga reaktionen borde vara ”Hur kan jag verka för att ändra lagen så att alla barn ges verklig möjlighet att vara en del av ett demokratiskt samhälle nu och i framtiden?”

De vänder sig i artikeln till Jan Björklund och ber honom att agera för att alla barn får möjlighet att ta sig i genom skolan. Vi får väl se om han tar bollen.

Det är en välskriven artikel som brinner av engagemang i denna fråga. Den förtjänar som sådan all respekt och ett svar från utbildningsministern.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 8 september, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En fråga om medmänsklighet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: