Som vore det en sanning


De (M)-märkta ledamöterna av Sveriges Riksdag, Henrik von Sydow och Olof Lavesson, kritiserar i ett inlägg Socialdemokraterna. De menar att de (S)-märkta förslagen att ta bort den halverade restaurangmomsen och subventionen av de sociala avgifterna skulle leda till kraftigt ökad arbetslöshet.

De antyder därmed att dessa två reformer skulle ha inneburit att en massa nya arbetstillfällen skulle ha skapats. Problemet med den argumentationen är ju att ingen egentligen vet hur det förhåller sig med det. Om det eventuellt skulle ha skapats nya arbetstillfällen i de subventionerade branscherna kan det ju ha skett på bekostnad av andra.

Sanningen är ju att arbetslösheten bland ungdomar knappast har påverkats av regeringens politik. Den totala arbetslösheten har ökat under den borgerliga regeringsperioden. Den långa arbetslösheten har mångdubblats.

Den borgerliga regeringen låter sig dock inte påverkas av sådan kritik. De låter sig inte störas av att verkligheten inte uppför sig som deras teorier säger att den borde. De följer hellre kartan än utan att låta blicken falla ned på samhället omkring dem. Detta kommer så småningom att leda till att de snubblar faller illa.

Sprungit vilse har de redan gjort!

Länkar: di.se, fackligt.eu

Industribloggare: Leine Johansson, Leine Johansson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 6 september, 2013, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Oomtvistat är det att lönesumman ökat rejält i branchen. Det finns bara två alternativ till vart dessa pengar kan ha tagit vägen.
  1. En massiv ökning av antalet anställda (typ 10000 personer).
  2. En massiv löneökning till några av Sverges sämst betalda.
  Om den utbetalda lönesumman går till det ena eller andra är mindre viktigt. det är väldigt bra hursom. Dessutom kommer massor av pengar in till statskassan med alla ökade skatter på arbete. Bra.
  Kanske inte så dumt att ha en enhetlig moms på all mat trots allt. Ganska sjysst att som nu låta mataffären och pizzerian få samma moms när de säljer en läsk tillexempel.
  Olika moms på samma vara beroende på vem som säljer den är väl inget rättvist system att gå tillbaka till?

%d bloggare gillar detta: