Om Arbetsförmedlingens uppdrag


20130906-081804.jpg
Fyra representanter för Stockholms universitet och näringslivet har skrivit ett inlägg kring Arbetsförmedlingens uppdrag. De berättar om hur Institutionen för data- och systemvetenskap tillsammans med IT-branschen tagit fram ett förslag till en högre utbildning vars målgrupp skulle vara akademiskt skolade invandrare.

Utbildningen skulle innehålla en teoretisk del kopplat till tid ute på företag. Utbildningen skulle kunna bidra till att täcka ett behov av arbetskraft inom branschen samt minska arbetslösheten bland invandrade med akademisk examen.

De berättar om hur de hoppades att deras initiativ skulle tas väl emot av Arbetsförmedlingen. Men efter att ha genomfört ett stort antal möten och träffar har ännu inget hänt.

De är inte de enda som har berättat liknande historier. Det finns andra liknande historier där satsningar för att minska arbetslöshet i den berörda gruppen avvecklas eller inte kommer till stånd. De hoppas genom sitt inlägg kunna bidra till en förändring av Arbetsförmedlingens uppdrag. De skriver förhoppningsfullt att …

När regeringen nu, med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i spetsen ska tillsätta en ny ledning för Arbetsförmedlingen, och förhoppningsvis också se över myndighetens hela uppdrag och organisation, hoppas vi att man tar tillfället i akt att ta tillvara initiativ som vårt och andra liknande. Det finns säkert många fler. Vi står beredda att göra något åt arbetslösheten och samtidigt hjälpa till att utveckla Sveriges kompetens. Välkommen att kontakta oss. Vi och tiotusentals arbetslösa akademiker väntar på er!

Jag kan säga att jag delar deras förhoppning.

Länkar: Ekot

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 6 september, 2013, in Arbetsmarknadspolitik and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om Arbetsförmedlingens uppdrag.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: