Guilt by association


I fredags skrev Åke Wredén en artikel där jag ”hedrades” med att spela huvudrollen. Inlägget behandlar det faktum att kungen idag besöker Eskilstuna Ölkultur och att jag, som organiserad republikan, därmed har drabbats av en smärre olägenhet organiserad av krafter inom Eskilstuna kommun.

Föreningen Eskilstuna Ölkultur har ett stort antal medlemmar. Det är en förening som står fri från någon särskild politisk eller annan åskådning. Alla personer som valt att betala medlemsagift är välkomna att delta i den verksamhet som bedrivs inom föreningens hägn – pubverksamhet och andra aktiviteter kopplat till ölkultur. Vi tar gärna emot alla de gäster som är intresserade av det som pågår i vår lokal.

Åke menar att kungens besök är ett ”socialpolitiskt ett demonstrativt ställningstagande för alkohollobbyn” och att det är …

… stötande för otrygga barn, slagna kvinnor och vårdpersonal av många slag.

Därmed verkar han mena att föreningens verksamhet på ett särskilt aktivt sätt bidrar till ökat alkoholmissbruk med därmed följande sociala olägenheter. Åke verkar drivas av en tro att ”starkölsnäringen” är en särskilt ond verksamhet då den ”… vållar otrygghet och rädsla hos barn”.

Det huvudsakliga syftet med artikeln verkar dock vara att i konspiratorisk ton pådyvla Eskilstuna Ölkultur ett ”politiskt beskydd som andra inte har”. Han driver denna tes genom ett misstänkliggörande ”name-droppande”. Han har ingen annan grund för sina konspiratoriska skrivningar annat än en tro och övertygelse. Det är ju inte alltid det samma som sanning och verklighet.

Länkar: ekuriren.se, ekuriren.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 4 september, 2013, i Blandade funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Guilt by association.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: