Ett mänskligt beslut


Migrationsverket har beslutat att samtliga syrier som kommer till Sverige kommer att beviljas permanent uppehållstillstånd. Sverige blev därmed första EU-land att låta alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer. Det är ju som Anders Danielsson, generaldirektör på Migrationsverket, säger till Ekot …

Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska få permanenta uppehållstillstånd och det är det beslutet vi har fattat.

Hittills har tydligen upp emot två miljoner människor flytt sitt hemland. De allra flesta av dem hamnar i Syriens grannländer. Det är därför rimligt att Sverige och andra rikare länder tar sitt ansvar att hjälpa dessa människor. Jag delar Anders Lindberg när han på ledarplats skriver att …

Sverige behöver nu påverka övriga EU-länder både att följa det svenska exemplet och ge alla permanent uppehållstillstånd och öka möjligheterna för fler att komma hit. Även Sverige bör öka mottagandet av flyktingar direkt från området, exempelvis via systemet med kvotflyktingar där personer hämtas direkt från flyktinglägren.

Sverige har i detta läge fattat ett mänskligt beslut. Låt oss hoppas att fler EU-länder följer det goda exemplet.

Länkar: Aftonbladet ledare, Ekot, SVT, Ekot, SvD, SvD, Ekot, SvD, dn.se, dn.se, SvD, SVT

Fler som skrivit: Thord Ingesson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 4 september, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. Är du galen!? Det är just denna moral idioti som leder oss till döden! The road to hell is always payed with good intentions!

  2. Det har spårat ur. Sverige är mer mån om utlandsinkommande
    än man är med sitt eget folk som hamnat i nöd.
    Svenskar utförsäkras som sjuka, likaså som arbetslösa.
    självmord och ökat Lidande drabbar dessa.
    Men vem bryr sig?

%d bloggare gillar detta: