Mer stålar till Skolinspektionen


Ekot rapporterar att Skolinspektionen kommer att få ökade resurser för att bättre kunna granska friskolors och ägarbolags ekonomi. Regeringen föreslår att Skolinspektionen får ytterligare 3,5 miljoner för 2014 och 7 miljoner kronor per år under de kommande åren. Jan Björklund säger att …

Vi vill inte ha ägare som ägnar sig åt kortsiktig spekulation, som en kapitalplacering. Det gör att Skolinspektionens kompetens behöver öka.

Det är väl gott och väl att den granskande myndigheten får ökade resurser för det uttalade syftet. Det intressanta blir väl att se vilken verkan som anslagsökningen får och om det räcker till för att utföra det nya uppdraget.

Länkar: Ekot, di.se, SVT

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 september, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Mer stålar till Skolinspektionen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: