FAS3 – en guldgruva


Tidningen Arbetet rapporterar om hur företaget Jobbfabriken fortsätter att tjäna stora pengar på att ta emot och genomföra projekt inom ”sysselsättningsfasen”.

Tidningen meddelar att företaget gjorde en vinst om nio miljoner kronor för 2012. Det innebär att mer än var fjärde krona som omsattes blev till vinst. Företagets VD Ivan Daza ser inget konstigt med den höga lönsamhetsgraden. Han säger att …

Vi driver en seriös verksamhet och förbereder människor så att de faktiskt kan få jobb. Att vi tjänar pengar beror på att vi har trimmat lokalhyrorna hårt och att vi kan pressa priserna genom stora inköp. Större verksamheter har större möjligheter att skapa överskott. Så enkelt är det.

Det betyder inte att kvaliteten blir sämre, tvärtom. Vi har större möjligheter att hålla hög kvalitet. Vi har fler kompetenser tillgängliga, vi finns på flera orter och kan lära av varandra.

Det är möjligt att han har rätt och att man bedriver en i alla avseenden korrekt och seriös verksamhet. Problemet, som påpekas i artikeln, är att denna bransch är svår att granska eftersom avtalen är satta under sekretess.

Den borgerliga regeringen har målinriktat arbetat med att skruva åt livet för de arbetslösa. Från den 1 september ska arbetslösa skriftligt varje månad ange hur de har arbetat för att söka komma i arbete.

Men, som det skrivs i artikeln, så har det ännu inte kommit några förslag om hårdare koll av de företag som bedriver arbetsmarknadsåtgärder på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Länkar: Arbetet, Arbetet

Fler som skrivit: Claes Krantz, Martin Moberg

Industribloggare: Carola Andersson, Erik Fransson, Leine Johansson, Carola Andersson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 2 september, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för FAS3 – en guldgruva.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: