LO tänker utreda pensionssystemet


Vi gör en egen utredning!

Igår skrev jag om LO:s remissvar på Pensionsåldersutredningens betänkande. LO är i sitt svar kritisk mot flera delar i utredningens förslag. Under onsdagen rapporterade tidningen Dagens Arbete att LO kommer att tillsätta en egen pensionsutredning.

Utredningen ska granska hur pensionssystemet är konstruerat, om avgiften som avsätts är rätt och hur man kan kombinera den allmänna pensionen med tjänstepensionen. Tobias Baudin, LO:s vice ordförande, säger vidare att …

Vi ska också titta på hur länge LO-medlemmarna orkar jobba, varför de slutar betydligt tidigare än tjänstemännen. Det bästa för dagens pensionssystem är att få ner arbetslösheten. Om fler jobbar klarar sig pensionssystemet bättre. Som individ måste du jobba heltid och så länge som möjligt. Så är systemet uppbyggt. Arbetslösheten drabbar pensionssystemet väldigt hårt.

Det är bra att LO på egen hand ser över pensionssystemet och hur det påverkar LO-förbundens medlemmar. Det behövs en stark röst som samlat argument för att företräda de personer som riskerar att bli förlorararna vid sin pension.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 augusti, 2013, i Fackliga frågor, Pension och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för LO tänker utreda pensionssystemet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: