Pensionärer på krigsstigen!


Media rapporter att företrädarna för de fem största och rikstäckande pensionärsorganisationerna är förbannade. De skriver i ett pressmeddelande att …

Ett femte jobbskatteavdrag och en obetydlig sänkning av pensionärsskatten betyder att inkomstklyftan mellan pensionärer och löntagare ökar ytterligare. Vi finner detta fullständigt oacceptabelt.

De vill träffa finansminister Anders Borg och meddelan honom deras livs mening om hans skattepolitik. Anders Borg kommer säkert att hitta tid att träffa dem. Det handlar ju inte om vilka som helst. De fem organisationerna representetar 900.000 pensionärer. Det är en grupp som flitigt och nästan pliktmässigt går till valurnorna i de allmänna valen. De vet vad demokratin är värd och att den inte kommit gratis och utan mödor.

Det är nog bäst för Anders Borg att han lyssnar ordentligt till de ärade pensionärsrepresentanterna. Sedan kommer han säkert att göra som han vill förstås …

Länkar: SvD, SVT, di.se, dn.se, SVT, SVT, SvD

Fler som skrivit: Ola Möller, Annika Högberg

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 27 augusti, 2013, in Pension, Politiska funderingar. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Även pensionärer verkar vara lika empatistörda som Moderater.
  Vore det nåt med pensionärsföreningarna skulle man självklart även dra med sig sjuka, arbetslösa, som inte nått pensionsäldern.
  Därmed skulle man visa empati mot alla som utsatts för Moderaternas politik.

  Varför ska man stödja pensionärer om de inte visar solidarietet mot andr de heller. De verkar ju vara sammma samling av egoister som Alliansarna är.

  Skärp er pensionärsorganisationer.
  Visa klokskap och god attityd.

  • Göran Johansson

   Jag har ingen synpunkt på deras känsloliv. Men eftersom de är organisationer som företräder ålderspensionärer är det ju naturligt att man driver sina intressefrågor.

   Det betyder inte att de är ”empatistörda”!

 2. Dags att de lär sig att de betalar mindre skatt än motsvarande arbetare.

  Pensionärer betalar INTE den statliga skatten på ca 10% på bruttolön (allmän löneavgift).
  Så trots dagens jobbskatteavdrag så betalar den som arbetar mer skatt än motsvarande pensionär.

 3. De fem organisationerna representetar 900.000 pensionärer???
  Har de verkligen så många betalande medlemmar?

 4. Svar till Göran Johansson | 27 augusti, 2013 kl. 15:20

  Ensam är inte stark, om man fått med sig sjuka, arbetslösa, förtidspensionerade också hade man fått ett hårdare tryck på regering.

  Svar till Jonny | 27 augusti, 2013 kl. 15:56

  Allmän löneavgift betalar inte ens löntagarna Den betalas av sjuka, arbetslösa och tas från arbetsgivaravgiftens sociala del.
  Allmän löneavgift blir sedan till jobbskatteavdrag till löntagarna men inte till pensionärer.
  Sjuka, arbetslösa det är dessa man plundrar för att erhålla ett jobbskatteavdrag.

 5. Svar till Fredrik | 27 augusti, 2013 kl. 16:39
  Även om de inte har 900 000 medlemmar så representerar pensionärsförbunden alla pensionärer. Det är ju inte bara för sina medlemmar man vill ha rättvis skatt.
  Frågor?

%d bloggare gillar detta: