Högt spel om Arbetsförmedlingen


Har det jobbigt

Det har verkligen börjat storma kring kring generaldirektören för Arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez-Svankvist. Delar av Arbetsförmedlingens styrelse var snabba med att omtala sitt missförtroende för Angeles efter att Aftonbladets artikel exploderat.

Från regeringen råder mest tystnad i denna fråga. Niklas Gillström, pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, låter meddela media att regeringen …

… är upptagna i budgetförhandlingar. Om det sker någon förändring där så låter vi er veta det.

Det är en inställning som den politiska oppositionen förstås inte är nöjda med. Huvudpersonen själv verkar spela ett högt spel och har inte för avsikt att i tystnad försvinna ut genom skuggan. I en intervju i Svenska Dagbladet säger hon sitt hjärtas mening om den styrelse som hon leder. Hon menar att den har agerat ”oprofessionellt”. Angeles har därmed inte längre förtroende för sin styrelse.

Det är ju ganska uppenbart att regeringen i det här läget duckar i frågan. Däremot sker säkert kontakter och funderingar kring hur man ska agera. Eftersom både styrelsen som generaldirektören offentligt har omtalat sitt ömsesidiga förtroende för varandra lär framtida samarbete dem emellan försvåras. Därför bör det ju ske personförändringar i myndighetens styrelse. Eftersom det är regeringen som tillsätter den högsta ledningen faller ju frågan tillbaka på dem.

Det bör ju vara ansvarigt statsråd Hillevi Engström som praktiskt ska hantera den frågan. Men om nu, som det spekulerats om, hon är på väg ut ur regeringen så lär hennes intresse av en insats vara ganska liten.

Det troliga är väl ändå att Angeles Bermudez-Svankvist kommer att få byta jobb. Men osvuret är väl ändå bäst. Hon har ju på ett lojalt sätt genomfört den politik som regering och riksdag har ålagt Arbetsförmedlingen. Debaclet med höga kostnader för dataroaming är väl då närmast ett mindre misstag i ett annars väl utfört arbete?

Länkar: SvD, SvD, SvD, Kollega, Publikt, ArbetetArbetetArbetet, SVT, di.se, SVT, SVT, dn.se, Ekot, SvD, dn.se, dn.se, dn.se, di.se, SvD, Aftonbladet ledare, Ekot, di.se, SvD, SVT, Resumé, SVT, Ekot, SVT, SVT, di.se, SvD, dagens arena

Fler som skrivit: Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Ola Möller, Peter Johansson, Peter Johansson, Ylva Johansson, Carola Andersson, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 25 augusti, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Högt spel om Arbetsförmedlingen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: