När storsurfaren är stor i orden


Det är inte mitt fel!

Aftonbladet har i en artikel fått fram att generaldirektören för Arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez-Svankvist, under drygt ett års tid har telefonsurfat för över 300.000 kr. Orsaken till kostnaden är att Angeles glömt(?) att slå av dataroamingen när hon varit utomlands på tjänsteresor.

Angeles är tydligen väldigt upprörd över det skedda då hon anser att det inte är hennes fel. Hon säger att …

Det är allvarligt att den summan är så pass hög som den är, det gör mig fullkomligt upprörd att det inte på vår it-avdelnings telefonienhet funnits rutiner för att sätta tak för dataroamingspåslag när du är utomlands i länder som inte har avtal med Telia.

Och det är klart – hon har säkert inget eget ansvar att kontrollera hur det förhåller sig med den saken innan hon reste iväg. Hon hävdar vidare att hon inte visste vad dataroaming var för något när kostnaderna började skena iväg.

Det är möjligt att generaldirektören är alldeles oskyldig till att ha orsakat den ofantliga surfräkningen för myndigheten. Ingen person är ju allvetande. Men enligt en del mediauppgifter har styrelsen för Arbetsförmedlingen alldeles tappat förtroendet för Angeles. Joachim Berner, styrelseledamot i Arbetsförmedlingen, säger till TV¤ Nyheterna att …

Arbetsförmedlingens styrelse har inte längre förtroende för ledningen, bland annat Angeles Bermudez-Svankvist.

Nu är det ju regeringen, genom ansvarigt statsråd Hillevi Engström, som tillsätter och avsätter myndighetscheferna. Då det ryktas om att Hillevi Engström är på väg bort kan det ju bil en dubbelavgång.

Det får vara hur det vill med detta, för Angeles Bermudez-Svankvist kan det sista halmstrået ha förbrukats nu.

http://youtu.be/owxjmr3IGm8

Länkar: Aftonbladet, SvD, Ekot, Aftonbladet, Aftonbladet, SvD, di.se, di.se, SVT, SvD, dn.se, TV4

Fler som skrivit: Ola Möller

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 23 augusti, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. 11 kommentarer.

 1. Det är en prestation att surfa för 24 kronor i timmen, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan under ett och ett halvt år! Och att hon inte vill avgå begriper jag, tänk att behöva gå ner till en inkomst på 680 kronor om dagen, som dessutom straffbeskattas med flera tusenlappar varje månad. Det är inget man gör frivilligt.

  • Betalar den arbetslöse den ca 10%iga allmänna löneavgiften ? En ren statlig skatt som betalas via arbetsgivare på bruttolönen och som inte går till de olika socialförsäkringarna.

   Nej just det, det är fortfarande den som arbetar som betalar mer skatt än motsvarande arbetslös/pensionär…trots jobbskatteavdraget.

   Visste du inte det ?

 2. Leif Andersson

  Är ju knappast så att ”storsurfaren” lär behöva besöka sin gamla organisation i rollen som ”kund”. Lär väl bli ett ofantligt avgångsvederlag som vi skattebetalare får bekosta som tillägg till den väl tilltagna mobilräkningen.

 3. Vilken ”stackars kvinna”‘! ”Visste inte ” och fick aendaa bli AF-chef. Jag skulle kunna bibringa henne lite vett … med min stekpanna. Annars laer de sig aldrig naagot.

  Med varma sommarhaelsningar fraan ”farliga utlandet” Ungern den haer gaangen

 4. Bermuda triangeln borde aldrig fått jobbet till att börja med. En kvinna som verkar sakna det mesta som behövs för arbete och verkar ha mycket dålig koll på moral.

  • Hon hade inte fått jobbet om inte regimen reinfeldt ägnat sig åt politiska utnämningar, som det skulle bli slut med när högern tog över.

   Hur det blev med det är välkänt.

   Egenskaperna som du nämner var nog med i fuskaren Littorins kravspec för jobbet för den politiska tillsättningen-

 5. Håller inte med Jonny Disenfeldt. arbetslösa sjuka betalar via den lägre procentsatsen i arbetsgivaravgiftens sociala del till allmän löneavgift denna löneavgift går sedan till jobbskatteavdrag .
  Därefter betalar sjuka, arbetslösa högre skatt på lika inkomst. Men betalar i gengäld från sitt sociala skydd till jobbskatteavdraget.

  Så summa sumarium betalar en sjuk, arbetslös mer skatt på försörjningsinkomsten än en löntagare.

 6. Svar till Jonny Disenfeldt | 24 augusti, 2013 kl. 10:45

  Gällande Moderater och att tillsätta folk i högre positioner så är trenden mycket skrämmande.
  Det verkar handla om oftast nära kriminella eller extrema psykopater.
  Så har vi sett ministrar i socialförsäkringsutskottet, så även i arbetsmarknadsutskottet.
  Men även generaldirektörer, och i olika utskott.

  Kort sagt extrema Moderater har antigen blivit SD-kramare eller högt uppsatta på ett eller annat vis.
  Eller vad sägs om Borelius, Schenström, Husmark, Kristersson, Littorin.
  ja listan kan göras lång.
  Sedan kan man verkligen ifrågasätta vad Reinfeldt är för människa. Hans bok ”det sovande folket ” visar på en fullkomligt horribel uppdelning av folk och en misstanke mot folk i svag ställning som liknar en psykopats tankar.

  • Trenden att tillsätta politiskt är fel och var ju legio under S-regeringarnas tid. Tyvärr verkar de stora partierna S och M dunka varandras ryggar, det märks i t.ex kommuner och landsting.

   Din syn på oliktänkande är väldokumenterad, du verkar ha vissa ”problem”…

 1. Pingback: Generaldirektören som råmade | Röda Berget

%d bloggare gillar detta: