Om Löfvens hemliga plan


Centerpartiet ut ur riksdagen

Svenska Dagbladet fortsätter att göra reklam för den bok ett par av tidningens journalister skrivit. Denna gång ”avslöjas” att Stefan Löfven har en hemlig plan för att slå ut Centerpartiet ur Riksdagen i nästa års val.

Socialdemokraterna ska ta fram en plan som ska attrahera centerpartistiska kärnväljare på landsbygden. Enligt tidningen stöds dessa tankar av Göran Persson.

Annars verkar artikeln mest handla om att Göran Persson och Stefan Löfven talas vid litet då och då. Vidare rekommenderar Göran socialdemokraterna att bedriva en egen valrörelse i syfte att kunna bilda egen regering. Göran Persson säger att …

Blir valresultatet sådant att det inte fungerar så är vi beredda att ta det ansvar som väljarna har begärt av oss. Då skapar vi en regering baserad på den riksdag som svenska folket har valt.

Tidningen har lyckats skrapa ihop tre artiklar på temat om den förment hemliga planen att utradera det stackars Centerpartiet.

Artiklarna verkar mest vara till för att göra reklam för en nyskriven bok som ska handla om Stefan Löfven. Det känns mest som om tidningen har kokat mycket soppa på spik i detta fall.

Det är klart att Socialdemokraterna måste presentera en politik för att attrahera väljare att rösta på partiet. Vilka av de borgerliga partierna som skulle förlora mest på en socialdemokratisk valseger är väl svårt att veta. Men det är klart att centern och kristdemokraterna har minst marginal att tappa röster i det kommande valet.

Länkar: SvD, SvD, SvD

Fler som skrivit: Peter Högberg, Ola Möller, Roger Jönsson, Peter Johansson, Johan WesterholmPia Bernthling

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 augusti, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Kenneth Eriksson

  Men tänk om sossarna har denna plan,då kommer C att öka,minns hur det gick när S hade M som sin värsta fiende,dom ökade tack vare det.

  • Göran Johansson

   Ingenting är väl säkert i politiken. Moderaterna har säkert planer för att komma åt (S).

 2. ”Socialdemokraterna måste presentera en politik för att attrahera väljare ” och det vaentar vi vaeljare ju fortfarande paa. Naer kommer ”presentationen”??? Det aer inte bara du som vaentar …

  Alla dessa taktiska detaljer med Göran hit och dit aer bara onödiga detaljer utifraan valjarnas perspektiv. Vi VILL VETA konkret vad sossarna vill saa att vi skall kunna ta staellning. Vad s-partiet INTE vill (bl a riva upp) vet vi redan. Tiden blir knapp om man haaller inne den egna politiken. Eller tror s att partiet kan vinna val med ”storslagna” (= tomma) löften strax veckan innan??? Saa dumma aer inte vaeljarna … laengre. MVH

%d bloggare gillar detta: