Anders Borg vinner?


Anders Borg vinner!

I en liten artikel meddelar Dagens Industri om de dyra reformer som kommer att bli resultatet av de kommande regeringsförhandlingarna om höstens statsbudget. Efter den kräftskiva som genomförs på fredag kommer de fyra partiledarna börja förhandla om partiernas olika önskelistor.

Det vi vet är att partierna kommer att bli överens om att genomföra ett femte jobbskatteavdrag. Eftersom det 2014 sker allmänna val så kommer man att bli överens om goda satsningar som ska maximera chansen för allianspartierna att kunna bilda regering igen.

Problemet är väl bara att efter solsken så brukar det komma regn. Det kan förhålla sig så att de som ska fatta beslut om höstbudget nästa år kommer att ha betydligt stramare ekonomi att ta hänsyn till. KI:s generaldirektör Mats Dillén har tydligen sagt till TT att …

Om man nu lägger 25—30 miljarder kronor så kräver det ganska stora besparingar åren därefter för att man ska klara överskottsmålet.

Men på fredag är det fest! Då finns det inte tid för att bekymra sig om kommande ledsamheter. Regeringen har ju ett val att vinna.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 21 augusti, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Anders Borg vinner?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: