Skolinspektionen ger råd


Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen, uppmanar i ett SVT-reportage föräldrar att vara noggranna inför valet av friskola. Det gäller att läsa på om lärartäthet, pedagogik, elevunderlag och helst även om skolans ekonomi. En bra idé är att begära ut aktuellt bokslut.

Ann-Marie har förståelse för att många föräldrar kan ha svårt att sätta sig in i företags bokslutshandlingar. Men hon tror ändå att det finns de som har lättare med det.

Den egna myndigheten, medger hon, har inte förmåga eller resurser nog att ägna sig åt att granska friskoleföretagens ekonomiska redovisningar. Därför har hon begärt att få mer medel för att skaffa sig den förmågan.

Samtidigt är det ju bra att hon tar chansen att ge föräldrarna förnumstiga råd. Hon har ju rätt i att skolföretagen behöver en hårdare granskning från sin omvärld.

Fler som skrivit: Peter Johansson, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 19 augusti, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Skolinspektionen ger råd.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: