Högkonjunktur inom sysselsättningsfasen


Tidningen Metro rapporterar att antalet personer inskrivna i sysselsättningsfasen (Fas 3) fortsätter att öka. Tidningen skriver att närmare 34.000 personer är inskrivna i denna åtgärd för långtidsarbetslösa. Trots att en riksdagsmajoritet 2011 ålade regeringen att sluta skriva in långtidsarbetslösa har detta skett.

Genom att byta namn på åtgärden och göra några kosmetiska förändringar anser den borgerliga regeringen att man lever upp till riksdagens beslut. Detta är en i stora delar meningslös åtgärd som illa hjälper de människor som hamnar här. Clas Olsson, biträdande generaldirektör på Arbetsförmedlingen, säger att …

Dels har jobb- och utvecklingsgarantin varit i kraft några år år och allt fler har hunnit samla på sig längre tider och går hela vägen till sysselsättningsfasen. Dels har arbetsmarknadsläget varit lite sämre de senaste två åren än det var tidigare.

Det behövs en helt annan och aktivare arbetsmarknadspolitik för att bättre hjälpa de långvarigt arbetslösa. Det behövs anpassade utbildningsinsatser, rehabiliteringsåtgärder etc för att öka chanserna för dessa arbetslösa att komma till ett meningsfullt arbete.

Länkar: metro, metro, SVT, dn.se, di.se, SvD

Fler som skrivit: Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Martin Moberg

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 12 augusti, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Högkonjunktur inom sysselsättningsfasen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: