Vattenfall ska vara statligt


Vattenfall ska ägas av staten

I ett debattinlägg argumenterar Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Jennie Nilsson för att Vattenfall även fortsättningsvis ska vara statligt ägt.

Syftet ska, bland annat, vara att  ge den svenska elintensiva industrin de mest konkurrenskraftiga elpriserna i Europa. Vidare vill de styra upp ägardirektiven så att bolaget ska vara ledande i energiomställningen på alla marknader där man är verksam.

De resonerar förstås kring den famösa Nuon-affären. De säger att …

Den katastrofala Nuonaffären hotar på allvar Vattenfalls möjligheter att klara sina huvuduppgifter. Nu måste alla frågetecken kring regeringens agerande när de godkände affären redas ut. Vi tänker inte låta regeringen ducka för sitt ansvar i Nuonaffären genom att gömma sig bakom den långsiktiga diskussionen om Vattenfalls framtida utveckling, som i och för sig är viktig.

Denna affär börjar ju bli allt mer pinsam för den borgerliga regeringen. SVT rapporterar om en rapport som konsultföretaget McKinsey producerat. Det behövs verkligen en genomlysning av hur affären genomfördes och det ansvar som eventuellt kan läggas på den sittande regeringen.

Länkar: di.se, SVT, Aftonbladet, Ekot, SvD, dn.se, di.se, SvD

Fler som skrivit: Helena Ericson, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Roger Jönsson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 1 augusti, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: