Arbetsmarknaden ska präglas av ordning och reda


Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström ger replik på TCO:s debattinlägg kring visstidsanställningar. Hillevi meddelar kategoriskt att den borgerliga regeringen inte kommer att vidta några som helst initiativ för att förändra dagens lagstiftning. Hon säger att …

… ställerkonjunktursvängningar och oroligheter i vår omvärld krav på arbetsgivares möjligheter att anpassa sina verksamheter efter nya förutsättningar, såväl bättre som sämre. Möjligheter som jag inte är beredd att begränsa.

Regeringen har ju tidigare hävdat att det inte förekommer något som helst missbruk av lagstiftningen. Denna gång väljer hon endast att hävda att lagstiftningen redan nu ger tillräckligt skydd för visstidsanställda.

Regeringens budskap är klart och tydligt. Den kommer hellre att pröva den svenska lagstiftningen gentemot EU:s i EU-domstolen. Någon frivillig förändring av lagstiftningen blir det inte tal om!

Länkar: DN Debatt, Arbetet, Tidningen Vision, Europaportalen

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 17 juli, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Arbetsmarknaden ska präglas av ordning och reda.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: