Jan Björklund begär tålamod


I tålamodets skola blir ingen fullärd.

Den svenska skolan befinner sig i en ganska djup kris. Den ansvarige ministern – Jan Björklund – är ändå nöjd med vad han åstadkommit. Så trots att Folkpartiet har haft ansvaret för skolfrågorna inom regeringen uppmanar Jan till ökat tålamod.  Till slut, hoppas han, ska de goda resultaten av den borgerliga politiken visa sig. Vänta bara!

Denna önskan om ökat tålamod verkar vara det enda som Jan Björklund kan uppbåda i dagsläget. Folkpartiet är på väg att tappa initiativet i utbildningsfrågorna. Socialdemokraterna som Moderaterna har börjat fokusera på dessa frågor genom ett flertal politiska initiativ. Flitigast i frågan har (S) varit. Detta verkar opinionen ha upptäckt.

Enligt den undersökning som presenterades i DN den 5 juli så har idag socialdemokraterna större förtroende bland valmanskåren än Folkpartiet. Dessutom bedömer väljarna skolpolitiken bland de viktigaste i det kommande valet.

Jan Björklund hemställer om tålamod med hans politik medans väljarna vill ha en förändring. Det är uppenbart att Folkpartiet i denna deras profilfråga har hamnat på sidan om. Nu kommer andra att ta över skolpolitiken.

Länkar: dn.se, dn.se, SvD, SvD, SVT, dagens arena, Ekot, dn.se, di.se, SVT, dn.se, Arbetet, ka.se, Arbetet

Fler som skrivit: Peter Johansson, Alliansfritt Sverige, Roger Jönsson, Ann-Sofie Wågström

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 6 juli, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: