Kent Ekeroth är avpixlad


Avpixlad

Aftonbladet skriver i en artikel att man funnit att ledamoten i Sveriges Riksdag, Kent Ekeroth, är ledande bakom ”Avpixlat”. Tidningen har tagit del av mailkommunikation där det framgår att Kent är drivande i det redaktionella arbetet.

Kent har ju hävdat att han inte på intet sätt är aktivt inblandad i eller påverkar vad som skrivs på Avpixlat. Det enda han medgett är att han lånat ett privat konto för insamling till hemsidan. Sverigedemokraterna brukar ju göra likaledes. Deras officiella syn på frågan är att vara direkt avvisande till påståenden att de på något sätt äger hemsidan.

Det är trots det en offentlig hemlighet att Avpixlat lever i symbios med SD. Att Aftonbladet lyckats tydliggöra den koppling som finns kommer knappast att skada Sverigedemokraterna nämnvärt. Det som är bra med avslöjandet är att det avslöjar SD:s verkliga åsikter. På Avpixlat kan de säga det som man i partisammanhang friserar och slipar av.

Kopplingen mellan Avpixlat och Sverigedemokraterna avslöjar SD som de rasister partiet faktiskt är.

Länkar: Aftonbladet, Aftonbladet, dn.se, dn.se, Aftonbladet, SvD, SVT, Ekot, SvD, dn.se, SVT, Expo, Aftonbladet, SVT, di.se, dn.se, dn.se, SvD, Expo, SVT

Fler som skrivit: Peter Johansson, Roger Jönsson, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 juni, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Anders Nilsson

  Kan inte se att den redaktionella texten i Avpixlat är rasistisk. Kommentarerna
  kan var det. Stor sak?

 2. Aftonbladet är onekligen en pålitlig källa…

 3. Hej
  Charlotta Friborg på Östgöta Corren skrev i förr-förgår en artikel på samma téma som din artikel här. Kanske lite att begrunda är svarsfrekvenser och kommentarer hos AP vs Corren.

  Jag mailade Charlotta hos Corren.

  ”Hej Charlotta
  Din artikel har åtta kommentarer. Avpixlats artikel i samma ämne har 3.200 st kommentarer. Inte en enda av kommentarerna på Avpixlat kan sägas vara hatisk eller rasistisk.
  Kanske dags att öppna kommentatorsfälten fullt ut, sluta fara med osanningar eller börja förbereda sig för A-kassa”

  /TS”

 4. Tobbe:

  Du har fel! En kommentar -vad den än handlar om!- är per svensk gammelmediedefiniton ”rasistisk” OM DEN FINNS på AVPIXLAT!

  Kulturchefen Schottenius på DN kallade kommentatorsfältet för ”pissrännan”, en träffande beskrivning som direkt avslöjar hur pk-folket journalisterna ser på sina läsare även på så förnäma tidningar som DN. Journalisterna är endast intresserade av att få medhåll. Annars skall kommenteringsmöjligheten vara stängd.

  —-

  Jag förstår inte den mediala upprördheten över Ekeroths koppling till Avpixlat: han har ju upplåtit sitt bankgiro för donationer till sajten i åratal. Det var ingen hemlighet för någon. Det är bara att kolla på bgc.se vem som har det där bankgirot. Nej, inget nytt under solen. Nyhetstorka … redan?

 1. Ping: Borgs Dödsspiral | Nemokrati

%d bloggare gillar detta: