Regeringen har inte haft koll


Hillevi Engström har inte haft koll?

SVT har pratat med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström om situationen på Arbetsförmedlingen (Af). TV-bolaget har ju rapporterat om att Af:s internrevisorer påpekat att myndigheten har utmärkta rutiner för att beivra bedrägerier och oegentligheter bland arbetslösa.

Revisorerna anmärkte dock att Af inte alls har sådan bra kontroll när det gäller de företag och organisationer som man upphandlat tjänster utav.

Enligt SVT:s rapportering säger Hillevi Engström att det är oacceptabelt av Arbetsförmedlingen att inte ha bättre koll på de bolag de anlitar. Hon säger vidare att …

Det är bekymmersamt. Jag har varit tydlig mot Arbetsförmedlingen att de inte klarat av kontrollen på ett korrekt sätt och också krävt en återrapport.

Det där låter ju mest som en bekännelse under yxan. Det har knappast varit obekant att den typ av tjänster om Af upphandlat tidigare fått kritik i mediarapportering. Hon väljer att helt och hållet lägga skulden på Arbetsförmedlingen. Det är ju en ganska bekväm metod som praktiserats av fler statsråd än Hillevi.

Det gör inte undanflykten mindre ihålig.

Fler som skrivit: Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 10 juni, 2013, i Arbetsmarknadspolitik och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Regeringen har inte haft koll.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: