Eskilstuna gör en miljösatsning


Eskilstunas partier (förutom SD) har i kommunfullmäktige gemensamt beslutat om en satsning på egna vindkraftverk. Investeringen ligger på 185 miljoner kronor och innebär att man kommer att producera miljövänlig och billigare elektricitet.

Jimmy Jansson, kommustyrelsens ordförande (S), säger att …

Miljöeffektivt och dessutom sparar vi pengar som vi kan lägga på skola och omsorg.

Det är alldeles utmärkt att denna satsning ka genomföras med i stort sett total politisk enighet. Samtidigt är det ju bra att kommunen satsar på en sådan miljökälla.

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 1 juni, 2013, in Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. Fullständigt vansinne. Stackars invånare som skall betala dessa okunniga amatörpolitikers
    illdåd.

  2. Det låter pk och säkert bra men … vad händer om man tar bort alla ”kryckor” från vindkraften dvs alla skattesubventioner, investeringsstöd etc ? På egna företagsekonomiska premisser (där priset endast bestäms av utbud och efterfrågan) klarar sig inte vindkraften idag. Äventyret har pågått i ca 20 år.

    Jag har en obehaglig känsla av att vi och framförallt danskarna har slösat bort många miljarder på detta hajpade område. Kolla bara vindkraftsfabrikanten Vestas Winds börskurs: idag ca 10 euro, för fem år sedan 90 euro! Bolagets värdepapper kallades en riktig framtidsaktie. Nu har vi 5 års-facit.

%d bloggare gillar detta: