Regeringen köper sig idéer


… åååh Världsbanken!

De borgerliga regeringspartierna har gjort det till en ”skön” konst att låta skattebetalarna betala för deras idéutveckling. De började med den, så kallade, framtidskommissionen.

I ett mångordigt inlägg i Svenska Dagbladet motiverar statsråden Lööf och Borg varför det är nödvändigt att ur statskassan betala Världsbanken 6.000.000 kronor för att utveckla regeringspolitiken. De säger att …

Detta är första gången som Världsbanken granskar ett land som Sverige på ett så omfattande sätt. Deras expertis kommer att vara en viktig hjälp för att identifiera problem för de svenska företagen och skapa förutsättningar för att utveckla regeringens politik ytterligare.

Den borgerliga regeringen kommer säkert inte att besviken över de förslag som rapporten kommer att förorda. Världsbanken brukar ju rekommendera ekonomiska åtgärder populära bland högerpolitiker.

Länkar: SvD Brännpunkt, di.se

Fler som skrivit: Peter Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 24 maj, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Thomas Åkerblad

    Det är det som är fördelen med att ”äga” regeringsmakten och en metod som praktiserades i stor utsträckning av tidigare (s)-regeringar. Efter regeringskiftet 2006 försvann ju mycket av ”motorn” i tankearbetet för (s) eftersom man inte längre kunde åka snålskjuts på de olika regeringskansliernas arbete.

%d bloggare gillar detta: